Rij-examen

Je rijbewijs halen, daar doe je het voor! Hieronder vind je belangrijke informatie over het rij-examen

Rij-examen aanvragen

Een rij-examen aanvraag kunnen wij eenvoudig voor jou regelen. Dit kan door ons te machtigen. Klik hier en machtig ons via DigiD voor het aanvragen van je rij-examen.

Eigen Verklaring EV

Benieuwd naar de vragen van de eigen verklaring? Klik dan op het uitklapbare menu hieronder om de vragen de bekijken.

Tussentijdse toets (TTT)

Bij ons is er de mogelijkheid om na een aantal rijlessen een TussenTijdseToets (TTT) af te leggen. Deze toets kun je enigsinds vergelijken met een examen. De toets wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Ook de rijinstructeur rijdt altijd mee tijdens deze toets. Na afloop kan men dus met zijn drieen bekijken hoever de opleiding is gevorderd. Tevens wordt er dan een afspraak gemaakt wanneer het rijexamen plaats vindt. Het rijexamen wordt door dezelfde examinator afgenomen! Dus vertrouwd! Tijdens deze toets wordt er gekeken aan welke onderdelen van je rijopleiding nog extra aandacht besteedt moet worden, zodat jij je goed op je examen kunt voorbereiden.

Ook moet je tijdens deze toets de bijzondere verrichtingen ( o.a. file parkeren, bocht achteruit, keren op een smalle weg en hellingproef) uitvoeren. Worden deze bijzondere verrichtingen als voldoende beoordeeld dan hoef je deze op je examen niet nog een keer te laten zien. Na het afleggen van een TTT wordt je slagingskans behoorlijk groter, deels omdat je beter bent voorbereid en deels omdat je de bijzondere verrichtingen veelal niet meer hoeft te laten zien ( voor velen toch wel een zenuwkarweitje tijdens het rijexamen).

BNOR examen

4 maal gezakt bij CBR = BNOR examen

Als U bij het CBR 4 maal examen gedaan hebt en 4 maal zakt, komt u automatisch bij het BNOR ( Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheidsbewijzen )

Dit examen word afgenomen door speciaal opgeleide examinatoren en in een rustige omgeving, zodat U zich sneller op U gemak voelt en beter zult presteren.
Ook is er voor dit examen meer tijd uitgetrokken, zodat de examinator tijdens het examen de auto even aan de kant kan zetten om U weer op Uw gemak te stellen.

Kijk voor de actuele prijzen van onze rijlessen op de prijzen pagina.