Lessen vanaf 16,5 jaar

Zo werkt het

Jij kan vanaf 16,5 jaar beginnen met het volgen van een rijopleiding bij onze rijschool en het theorie-examen afleggen. Vervolgens kunnen zij vanaf hun 17e jaar het rijexamen afleggen voor je autorijbewijs.

Deze proef duurt zo’n 6 jaar en zal tussentijds geëvalueerd worden, Als er een gecombineerd examen AM – B komt zal een kandidaat vanaf 16 Jaar zijn of haar theorie kunnen gaan halen voor zowel de bromfiets als de auto tegelijk.

Vanaf je 16,5 jaar kun je dan ook starten met de rijlessen en vanaf je 17e jaar kun je dan op voor je praktijk-examen B. Zodra je geslaagd bent mag je starten met het begeleid rijden, totdat je de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt mag je dan alleen onder begeleiding rijden, als je geslaagd bent voor je praktijk-examen B krijg je wel automatisch het AM – rijbewijs en mag je dus ook met de Bromfiets de weg op.

Klik hier voor prijzen en direct inschrijven

Voorwaarden begeleider

• De begeleider is een coach en geen verantwoordelijke, de verantwoordelijkheid ligt bij de bestuurder.
• De begeleider moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.
• De begeleiders moeten geregistreerd staan op een pas welke men bij moet hebben tijdens het begeleid rijden (max. 5 begeleiders per pas).
• De begeleiders worden nagetrokken op verkeersantecedenten. Men mag dus niet geregistreerd staan voor zware verkeersovertredingen.

Daarnaast moeten de ouders of verzorgers toestemming geven om aan de opleiding en het begeleid rijden deel te nemen.En dienen zij akkoord te gaan met de begeleiders die gekozen zijn en geregistreerd worden.

Daarnaast is het begeleid rijden alleen geldig binnen Nederland en mag er dus niet op deze wijze in het Buitenland worden gereden.

Klik hier voor de volledige regeling van 2toDrive.